November 2015

De krant van de schuldbemiddelaars

Inhoud

De Krant november 2015

De powerpoint van onze ronde tafel van 10 september 2015

imprimer

De powerpoint, die werd besproken tijdens onze ronde tafel van 10 september over juridische actualiteit, is beschikbaar in de rubriek info & tools / juridische actualiteit in het kort

>>Lees meer

Interactief pedagogisch parcours over wat het in de realiteit betekent een vluchteling te zijn

imprimer

Wist u het al ? Convivial biedt een interactief pedagogisch parcours aan met een getuigenis over wat het in de realiteit betekent een vluchteling te zijn. Deze opleiding richt zich tot werkers die eenmalig of regelmatig in contact staan met migranten die hun land ontvlucht zijn. Deze werkers spelen een belangrijke rol bij de inburgering van verbannen gezinnen en voor de ontkrachting van misvattingen over asiel en migratie.

>>Lees meer

De invoering van de collectieve schuldenregeling en de kwestie van schulden voor strafrechtelijke geldboetes en onderhoudschulden

imprimer

Zoals u weet zijn onderhoudsschulden niet-samendrukbaar en strafrechtelijke geldboetes “totaal onsamendrukbaar” geworden. Wat zijn nu de gevolgen van deze nieuwe bepalingen in het kader van de collectieve schuldenregeling?

>>Lees meer

Er is nog plaats voor ...

imprimer

Er is nog plaats voor de volgende opleidingen (in het Frans):

>>Lees meer

De FOD Economie verklaart de oorlog aan onrechtmatige schadebedingen!

imprimer

Na een klacht ingediend door een bemiddelaarster van het OCMW van Eghezée, heeft de FOD Economie aan Voo gevraagd zijn algemene voorwaarden aan te passen!

>>Lees meer

Alter Média Lab podcast

imprimer
>>Lees meer

Contact

Hebt u vragen, suggesties, opmerkingen... ? , aarzel niet contact met ons per mail info@steunpuntschuldbemiddeling.be op te nemen.